Velg riktig robotgressklipper

Velg riktig robotgressklipper

Velg riktig robotgressklipper for tomten din

Avhengig av om du har en stor eller liten tomt, kan en ridende gressklipper (rider) eller robotgressklipper være riktig for deg. Vi hjelper deg med å finne den rette!

Har du en større tomt med stor plen? Med en vanlig gressklipper kan det føles som en utfordrende jobb å takle gressklippingen. Fra mai, når gresset begynner å vokse, til sesongen er over i slutten av oktober, må plenen klippes en gang i uken for å holde seg i topp stand. Men er det da en rider gressklipper, som du selv sitter på og kjører rundt med, eller en robotgressklipper som er det beste valget for deg og hagen din? Her lister vi fordelene med de forskjellige maskinene for å hjelpe deg med valget.

Robotgressklipper – gjør jobben for deg

En robotgressklipper passer best for deg som har en plen på opptil 5.000 kvm – men hvis området er større enn det, kan du selvfølgelig også velge å bruke flere roboter.
Den største fordelen med robotgressklipperen er selvfølgelig det åpenbare – at du ikke trenger å gjøre jobben selv og få mer tid til andre ting. Men her er noen andre viktige aspekter:

  • Det er veldig stille, noe som er fint både for deg og dine naboer.
  • Fordi klipperen går på batteri, trenger du ikke kjøpe og fylle drivstoff, og inhalere noen eksosgasser.
  • Den klipper litt hele tiden, noe som betyr at plenen er nyklippet hele tiden. Det er ikke bare fint, men også bra for gresset fordi de korte gressklippene går tilbake til plenen som næring. Regelmessig klipping reduserer også mosedannelse i plenen.
  • Ved hjelp av Husqvarnas smartkoblede Automower Connect-teknologi kan du foreta mange innstillinger, fra når roboten skal klippe, hvilken klippehøyde gresset skal ha, og hvor i hagen den skal klippe ekstra. Hvis du har Google Home eller en smart Alexa-høyttaler, kan du også be klipperen om å starte eller slutte å klippe.
  • Hvis du har en kompleks plen, er roboten å foretrekke. Du kan trygt kjøre en rytter med opptil 10% stigning, mens Husqvarnas Automowers håndterer minst stigninger på opptil 45%, og maksimalt opptil 70% eller 35 °, med den banebrytende modellen Husqvarna Automower® 435X AWD som er utstyrt med firehjulsdrift.
  • Hvis du har mange smale passasjer i hagen, er roboten også hendig. Husqvarna Automowers registrerer automatisk smale passasjer og kan komme gjennom passasjer så smale som 60 cm.
  • En robot tar veldig lite lagringsplass.