Ting å tenke gjennom når du skal kjøpe en snøfreser

Ting å tenke gjennom når du skal kjøpe en snøfreser

Er du på utkikk etter en ny snøfreser? Her er noen ting du bør tenke gjennom før du bestemmer deg.

Hvis du lurer på hvilken snøfreser du bør velge, bør du tenke på hvor stort areal du skal frese, og hvordan vinteren pleier å være der du bor. En snøfreser med en kraftig motor og bred arbeidsbredde sparer deg for mye tid hvis området er stort og dekket av mye og tung snø. Du trenger ikke like stor motor for å frese et mindre område med tørr snø. Snøfreserne i Husqvarnas sortiment har motorer i ulike størrelser og en arbeidsbredde fra 61 til 76 cm.

1-trinns snøfresere for lettere arbeid

1-trinns snøfreser er en enkel maskin som passer perfekt hvis du bare skal måke lett snø hjemme. I motsetning til 2-trinns snøfresere har ikke 1-trinns fresere en impellervifte. De er heller ikke selvgående, men drives fremover av mateskruen.

2-trinns snøfresere for tyngre snø

2-trinnsmodellene er de mest effektive snøfreserne for tung og hardpakket snø. I 2-trinnsmodellene føres snøen gjennom snøfreseren i to trinn. Først gjennom mateskruen før snøen blåses ut gjennom utkasteren. 2-trinnsmodellene er også selvgående.

Enkelte andre ting å tenke gjennom når du kjøper snøfreser

  1. Det er enklere å styre en snøfreser med servostyring enn andre modeller. Velg en modell med power steering hvis du må snu ofte, enten når du måker snø på større arealer der du må gå mye frem og tilbake, eller når du freser på svingete gangveier.
  2. For å unngå startproblemer på kalde dager bør du vurdere å kjøpe en modell med elektrisk start. Dette er svært nyttig på de kaldeste dagene.
  3. Når temperaturen er som lavest, kan det være godt å ha en snøfreser med varme i håndtakene.