Kjøpsråd for motorsager

Kjøpsråd for motorsager

Ting å tenke gjennom når du skal kjøpe en motorsag

Skal du beskjære busker eller felle trær? Når du kjøper en ny motorsag, er det viktig å tenke gjennom hva du skal bruke den til. Når du er ute etter en ny motorsag, er det et par ting verdt å merke seg som vil lette arbeidet.

Effekt og vekt

Hvis du har lite erfaring med bruk av motorsag, er det bedre å velge en lettere sag som er enkel å håndtere. Profesjonelle brukere som jobber i skogen hele dagen, vil også ha større utbytte av en lett motorsag.
Du bør forsikre deg om at motorsagen er kraftig nok for det du skal bruke den til. Hvis du skal gjøre tungt arbeid, trenger du mer kraft og også riktig skjæreutstyr. De fleste spesialistforhandlere kan hjelpe deg med å finne riktig størrelse.

Vibrasjoner kan forårsake skader

Profesjonelle brukere må kontrollere at motorsagen har lavt vibrasjonsnivå, slik at du reduserer risikoen for belastningsskader på hendene. Selv hvis du bare skal bruke maskinen sporadisk, sørger et lavt vibrasjonsnivå for mer komfortabel bruk.

Bensin eller batteri?

En bensindrevet motorsag passer best for deg som arbeider lange økter i skogen, siden du slipper å ha med deg ekstra batterier. Hvis du bare skal gjøre hagearbeid, er en elektrisk motorsag et utmerket alternativ. Skaff deg to batterier, og lad det ene mens du bruker det andre. Elektriske motorsager er også praktiske og komfortable å bruke, siden de har et lavt vibrasjonsnivå og lager mindre støy. I tillegg trenger du ikke å bekymre deg for gasser og utslipp.

Ting å tenke på ved kjøp av motorsag:

 1. Utslipp
  De fleste land har strenge regler for utslipp, og gamle motorsager overholder ikke alltid disse. Kontroller at motorsagen følger disse forskriftene, både for din egen skyld og av hensyn til miljøet.
 2. Balanse
  Kontroller at motorsagen har god balanse og ligger godt i hånden. Det er gunstig hvis du kan skifte grep på motorsagen uten at den kommer ut av balanse.
 3. Sikkerhet
  Dette er selvsagt noe av det viktigste å ta hensyn til ved kjøp av motorsag. For å redusere faren for skader bør du kontrollere at sagen har flere sikkerhetsfunksjoner som er godt testet. Bruk alltid riktig verneutstyr når du jobber med motorsagen.
 4. Vedlikehold
  Spar tid på å vedlikeholde motorsagen din ved å sørge for at luftfilteret og drivstoffpumpen er lett tilgjengelige, og at det er lett å stramme kjedet.